Reportage - rubriek cultuur

Er op uit in de kerstvakantie


 

 

 

 

Fotoreportage   
5 & 6 januari

Wintersurvival Biesbosch

 Hoe bouw je een kamp op in de wildernis? Wat is de beste manier om een vuurtje te maken? En hoe stippel je een route uit met behulp van een kompas? In de wintersurvival voor ouder en kind (8+) op 5 en 6 januari in de Biesbosch leer je het allemaal. 

Wakker worden in de pure natuur van de Biesbosch. Met alleen het geluid van krakende takken en klapwiekende wintervogels om je heen. Buiten is het koud. Terwijl  de rijp nog op het gras ligt, verzamel je droge takken en bladeren om een houtvuur te maken. Met een ‘Dutch Oven’ bak je brood van deeg dat je zelf gekneed hebt. Het duurt niet lang of de geur van versgebakken brood overspoelt door het kamp.

 

De winter survival van ‘Passie voor puur’ in de Biesbosch is de ultieme outdoorbeleving voor families die houden van puur natuur. Op een schitterend plekje verscholen in de Biesbosch leren ouder en kind samen koken op houtvuur, mesvaardigheden, vuurtechnieken beheersen en met ‘geocaching’ verborgen schatten opsporen met een kompas.

 

De Wintersurvival is geschikt voor ouders met kinderen vanaf 8 jaar. Prijs per duo voor twee dagen (vrijdag 5 en zaterdag 6 januari) inclusief een overnachting in de Hollandse Biesbosch is 75 euro. Aanmelden kan op www.passievoorpuur.nl. Na inschrijving wordt de exacte locatie bekend gemaakt.

Activiteiten_290

Bezoek de expositie

 

Meer familieactiviteiten in de Biesbosch Ook deze winter heeft Nationaal park de Biesbosch weer extra activiteiten voor kinderen en families. Vaar vanaf het Biesboschcentrum in een open fluisterboot door de Biesbosch op zoek naar de meest voorkomende Biesboschvogels tijdens de familie vogeltocht op donderdag 28 december. Of ga met een gids op zoek naar pootafdrukken, graaf en vraatsporen. De gezinsexcursie ‘speuren naar sporen’ op woensdag 3 januari biedt plezier voor jong en oud.  

 

Kinderen zijn op woensdag 27 december en vrijdag 5 januari welkom in het Biesboschcentrum om lekkere vetbollen en pindasnoeren te maken voor hongerige wintervogels. Of onderzoek wat uilen en andere (roof)vogels eten tijdens het ‘braakballen pluizen’ op vrijdag 29 december en donderdag 4 januari.

 

Bekijk voor meer informatie de agenda op www.biesboschcentrumdordrecht.nl


Wintersurvival Biesbosch

   Gebruik de pijltjes om door de foto's te bladeren 

Wintersurvival Biesbosch

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...