Rubriek - winkelen
23 december t/m 7 januari

Cultuur snuiven in de kerstvakantie

Duurt de kerstvakantie te lang, is het slecht weer of vervelen de kinderen zich zomaar. Geen probleem. Drie Dordtse musea -het Nationaal Onderwijsmuseum, Huis van Gijn en het Dordrechts Museum- hebben in de kerstvakantie volop activiteiten voor het hele gezin. 


Lang artikel_115
Winterworkshops in het Nationaal Onderwijsmuseum

 

Tijdens de kerstvakantie is het extra leuk om het Nationaal Onderwijsmuseum te bezoeken. Tussen 23 december en 7 januari zijn er elke dag tussen 11.00 en 14.00 uur winterse activiteiten  in de educatieve ruimte. Op zaterdag 23 en zondag 24 december maak je met wol en vilt de kersthangers voor in de kerstboom. Wollen mutsjes, glitterballen, vilten sterren; niets is te gek. Tijdens de workshop Raamkunsten mogen kinderen tekenen op de ramen van het museum. Er zijn workshops winterkaarsen maken en koekjes versieren met zelfgemaakt glazuur. Leuk om te koppelen aan een museumbezoek is de overheerlijke Kerstbrunch in Museumcafé De Holland op dinsdag 26 december. De brunch wordt geserveerd tussen 11.00 en 13.00 uur en bestaat uit verschillende huisgemaakte warme en koude gerechten en een dessertbuffet. Aansluitend mag je op je ‘kerstbest’ lopen over de catwalk en je laten fotograferen door een professionele fotograaf. De brunch kost 17,50 euro pp (of 22,50 euro met museumentree). Kinderen (3-12 jaar) betalen 8,50 euro  (11,50 inclusief entree). Reserveren: museumcafe@onderwijsmuseum.nl of bel 078-6326829

Lang artikel_111 - weekmarkt  - uitje
Familieatelier Jongkind in het Dordrechts Museum

 

De Nederlandse kunstschilder Jongkind (1819-1891) is bekend om zijn onovertroffen licht- en wolkenspel. Beroemd zijn de strandtaferelen die hij schilderde die toen hij samen met Monet verbleef aan de Normandische kust. In Klaaswaal en Overschie vond Jongkind kanaaltjes, oude straatjes en oneindige vlakten die hij vastlegde op aquarellen en doeken. Zijn rake observaties van de natuur en directe, losse manier van schilderen waren een eyeopener voor de Franse kunstenaars van zijn tijd. Ouders en kinderen (6-13 jaar) kunnen in de kerstvakantie die unieke stijl samen beoefenen in het familieatelier Jongkind in het Dordrechts Museum. Het familieatelier is geopend op donderdag 28 december en op donderdag 4 januari vanaf 14.30. Toegang gratis (exclusief museumentree).

Schemerrondleiding Huis van Gijn

 

In de dagen rond Kerstmis is het vroeg donker. Wanneer het buiten schemert, net voor sluitingstijd, bent is er in Huis van Gijn een heel bijzondere rondleiding. Op 22, 26 en 30 december wordt het museum enkel verlicht door de kaarsjes in de kerstboom en hier en daar een gaslampje. Laat je meeslepen door adembenemende verhalen tijdens deze spannende rondleiding voor de hele familie. De schemerrondleiding start om 15.30 en is voor kinderen gratis. Volwassenen betalen 5 euro. Om te vieren dat er een nieuw jaar is begonnen, nodigt Mijnheer Van Gijn op woensdag 3 januari verschillende gasten uit voor een nieuwjaarsreceptie met theaterworkshop. Tijdens de workshop ‘Proosten in het Huis van Gijn’ verdiepen kinderen zich in de personages die in en om het Huis Van Gijn wonen en werken. Hoe laten zij weten dat ze elkaar aardig vinden, of niet? De gratis workshops starten om 14.30 uur (4-7 jaar) en 15.30 uur. (8-12 jaar). Aanmelden via huisvangijn.nl/tickets.


Cultuur

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...