Terug naar overzicht  

N0. 167

Wijnhuis zonder poespas

 

Wie binnenstapt bij No.167 wordt allereerst verwelkomd door Kalf, de vriendelijke Berner sennenhond die naar je toe komt sjokken. Vervolgens wacht je een joviale ontvangst van Frank Kila en Ellen van Hemert. Het tweetal biedt een keuze uit meer dan vierhonderd soorten wijn. Uit de bekende wijnlanden, maar ook uit bijvoorbeeld Marokko, Macedonië en Canada. Hier vind je zeker weten je ideale kerstwijn.  

 

“Over wijn wordt vaak moeilijker gedaan dan eigenlijk zou moeten….niet bij nummer 167!” staat er op de website te lezen. Het is dan ook echt een wijnhuis met een no-nonsense mentaliteit. Frank: “Als wijnliefhebbers zijn we altijd op zoek naar de beste wijnselectie voor een goede prijs. We selecteren daarom ook niet op land of druif, maar op prijs. Die varieert van €5 tot €19,50. Daarboven hebben we dan nog het echte maatwerk.”  

 

Kila’s kerstkeuze

Wat Frank deze Kerst zelf schenkt? “De Kamnik Winemakers Selection (€19,50) uit Macedonië, een enorm oud wijnland”, zegt Frank zonder aarzelen. “Een soepele wijn met een mooie body en goede viscositeit. Erg lekker bij rood vlees. Qua wit zou ik gaan voor een Luc Pirlet Chardonnay Pays D’oc (€7,75), gerijpt op eikenhouten vaten, met een mooi stukje vanille en een fijn botertje door de houtlagering. Echt alles is lekker aan deze wijn en hij smaakt heerlijk bij gegrilde gamba’s!”  

 

Top-champagne

“Deze oudejaarsavond zou ik gaan voor de Brut van Victor & Charles (€42,50). Achter dit wijnhuis staat Kim Stolker, een jonge Nederlandse vrouw die, na heel veel ervaring te hebben opgedaan in andere champagnehuizen, samen met haar vriend een heel verfijnde champagne heeft ontwikkeld. Echt een top-champagne, die onder andere ook wordt geschonken bij sterrenrestaurant De Librije.”

 

Wijnhuis No. 167

Groenmarkt 167

www.nummer167.nl

Volgende

Nummer167

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...