Eten & drinken - Takis Tsatsos _229

 

GRIEK 2.0

Metamorfose voor restaurant Olympiada

 

Je zou bijna denken dat een andere Griek zijn deuren heeft geopend in het pand op de Dordtse Visbrug, maar niets is minder waar. In een recordtijd van twaalf dagen onderging restaurant Olympiada deze zomer namelijk een complete metamorfose waarbij, op de vertrouwde gezellige sfeer na, bijna niets nog herinnert aan het ‘oude’ Olympiada. Welkom bij de ‘Griek 2.0’.

 

“Het begon allemaal met de bar die te klein was geworden”, vertelt Takis Tsatsos, die samen met zijn broer Thomas het familiebedrijf runt dat ruim dertig jaar geleden door hun ouders is opgericht. “Toen dachten we: als we dan toch dicht moeten voor de verbouwing, kunnen we net zo goed meteen de vloer vernieuwen. Eigenlijk is het dan ook wel een mooi moment om nieuwe banken te laten maken. Tja, en als je dan toch bezig bent, waarom zou je dan niet meteen alles restylen, zodat het echt helemaal past in de stijl van de nieuwe generatie Griekse restaurants?”  

 
Zoals in Griekenland

En zo geschiedde. De afgelopen maanden werd er druk gebrainstormd en getekend en begin augustus ging het restaurant twaalf dagen dicht om volledig gestript en opnieuw opgebouwd en heringericht te worden. Verwacht er vooral geen gipsen zuilen, marmeren beelden en het karakteristieke Griekse knalblauw; Olympiada ademt de sfeer van een Griekse restaurant zoals ze je ze in Griekenland vindt. Hip, rauw, industrieel en tegelijkertijd sfeervol en intiem door de caramelkleurige leren banken, houten tafels en de eyecatcher: de oude bakstenen muur die tijdens de verbouwing tevoorschijn kwam.  

 

Niet alleen de inrichting werd onder handen genomen, ook de huisstijl werd volledig vernieuwd. De klassieke Griekse schone uit het oude logo is vervangen door een olijfboom - een verwijzing naar de olijfboomgaard van de familie Tsatsos, aan de westkust van Griekenland - die je overal in het restaurant subtiel terug ziet komen.  

 

Het uiterlijk mag dan op alle fronten volledig nieuw zijn, de warme, gezellige sfeer is gelukkig als vanouds. Net als de heerlijke gerechten en het vertrouwde Olympiada-team dat er voor weet te zorgen dat gasten zich al jaren lang thuis voelen in dit kleine stukje Griekenland in Dordrecht.

 

Olympiada | Visbrug 2 

www.olympiada.nl 

 

Eten & drinken - Takis Tsatsos

7/10
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...