Terug naar overzicht  

Internationaal Micro Festival

Pareltjes van voorstellingen in Dordtse huiskamers

 

Op 31 augustus en 1 en 2 september vindt in de Dordtse binnenstad de vijfde editie van het Internationaal Micro Festival plaats, vol pareltjes van kleine (poppen)theatervoorstellingen. Tijdens dit intieme evenement wandelt het publiek in kleine groepjes van huiskamer naar huiskamer. Daar ben je getuige van het neusje van de zalm qua micro-voorstellingen uit alle windstreken, die in micro-formaat laten zien wat er wereldwijd wordt gemaakt op het gebied van beeldend, objecten- en poppentheater.

 

Het festival is een initiatief van poppenspeelster en theatermaakster Damiet van Dalsum. Als speelster, maar ook als programmeur voor verschillende theaterfestivals reist ze al jaren lang de hele wereld over. De kleine, intieme voorstellingen die daar het meest indruk op haar maken, boekt ze voor ‘haar’ Dordtse festival.

 

Dit jaar koos ze acht voorstellingen van jonge, talentvolle theatermakers uit Nederland, België, Bulgarije, Frankrijk en Griekenland. Damiet: “Naast dat ik het publiek de magie van emotie-overdracht via bewegende materialen wil laten ervaren, wil ik ze ook kennis laten maken met verschillende culturen en theatervormen.”

 

Huiskamervoorstellingen

Bezoekers kunnen naast twee losse voorstellingen ook kiezen voor twee voorstellingsroutes. Deze tours, waarvan één voor volwassenen en één voor families, bestaan elk uit drie kleine voorstellingen van ongeveer 30 minuten op verschillende privé-huiskamerlocaties in de binnenstad.

 

De routes zijn zo samengesteld, dat je zowel qua vorm als qua thematiek drie totaal verschillende voorstellingen te zien krijgt. Ze variëren van traditioneel tot experimenteel, en van een schaduwspel geïnspireerd op Saint-Saëns ‘Carnaval der Dieren’, tot een live-geschilderd reuzenprentenboek met muziek bekeken door de ogen van een vluchtelingenkind.

 

Festivalhart vol maskers ...

Damiets eigen poppentheater aan de Aardappelmarkt vormt die dagen het festivalhart. Ook is er zoals elk jaar een bijzondere tentoonstelling te zien. Dit keer van zo’n veertig maskers uit alle hoeken van de wereld – van Panama, China en Japan, tot Congo en Groenland - die vaak in combinatie met dans worden gebruikt bij religieuze rituelen om goden goed te stemmen of op afstand te houden.

 

… en inspirerende ontmoetingen

Ook ontpopt Damiets hoofdkwartier (en vooral haar prachtige binnenstadstuin) zich tot een plek voor inspirerende ontmoetingen. Damiet: “Het gaat tijdens het festival om meer dan alleen het ‘consumeren’ van voorstellingen. Het intieme karakter en de diversiteit aan voorstellingen leiden na afloop vaak tot interessante gesprekken, zowel tussen het publiek als met makers en spelers."

 

Internationaal Micro Festival Vrijdag 31 augustus t/m zondag 2 september

Hoofdlocatie: Aardappelmarkt 9

Voorstellingsroutes: €20 p.p. (volwassenen), €10 p.p. (kinderen)

Voorstelling Berckepoort: €15 p.p.

Kindervoorstelling:€7 p.p.

www.poppentheaterdamiet.nl/microfestival

Volgende

Internationaal Micro Festival_455

Internationaal Micro Festival

4/7
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...