Terug naar overzicht  

Kindertheater Marjolijn

Theater voor de allerkleinsten

 

Voor kleine kinderen kan een theater best nog spannend zijn; zo’n grote, donkere zaal met verhalen die ze tot in hun tenen meebeleven. Kindertheater Marjolijn kiest daarom bewust voor een kleine, intieme theatersetting met bijzondere, kleinschalige voorstellingen voor kinderen vanaf twee jaar. Een opstapje naar het grote theater. 

 

Het kindertheater bestaat al sinds de jaren tachtig, toen het nog gevestigd was op de zolder van Het Hof, vertelt voorzitter Hetty Stomps. “Sinds 2014 is de theaterzaal van Inter Amicos, vlakbij het station, onze thuisbasis. Klein en intiem: ideaal om de allerkleinsten kennis te laten maken met theater.”

 

Jaarlijks staan er zo’n acht theatervoorstellingen op het programma. “Muziek- en verteltheater, poppenspel, dansvoorstellingen, mime, licht- en objecttheater”, somt Stomps op. “We programmeren niet de grote, populaire producties, maar bijzondere, kleinschalige voorstellingen die de fantasie prikkelen en je niet zo snel op de grotere podia zult zien.”

 

Marjolijn & het Micro Festival

Het seizoen begint bij Marjolijn op zaterdag 2 september met de Nederlandse première van Ceci n’est pas un livre (2+ jaar), geïnspireerd op de boeken van de wereldwijd gerenommeerde kinderboekauteur en -illustrator Hervé Tullet. Deze bijzondere voorstelling is een onderdeel van het Internationaal Micro Festival vol kleinschalige intieme (poppen)theatervoorstellingen, dat dat weekend in Dordrecht plaatsvindt.

 

Met je voeten in het zand

Later in het jaar staat onder andere Ko met de Vlo (4-100 jaar) op het program, een bizarre en spannende slapstick over een aandoenlijke zwerfhond, en rond kerst is de ontroerende mini-‘opera’ Het Boompje (3-7 jaar) te zien. Bijzonder is ook de voorstelling De kleine vuurtorenwachter (4-9 jaar), die wordt gespeeld in een grote, witte tent. Blote voeten, zand, zaklantaarns, woorden, schimmen, de wind en de zee. Al deze elementen samen maken deze voorstelling tot een heel bijzondere ervaring.

 

Kinderfeestje

Wat ook leuk is: je kinderfeestje vieren in het theater! Jij kiest een voorstelling en nodigt je vriendjes en vriendinnetjes uit, Kindertheater Marjolijn zorgt voor een vrolijk versierde tafel waaraan je van je eigen hapjes en drankjes kunt smullen én ze hebben een leuk cadeautje voor je. En daarna natuurlijk met zijn allen naar ‘jouw’ voorstelling. Dat wordt een feestje om nooit te vergeten!

 

Chr.de Wetstraat 2

www.dordtskindertheater.nl

Volgende

Kindertheater Marjolein

4/7
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...