Terug naar overzicht  

Poppodium Bibelot

Ieder weekend feest

 

Ook op muziekgebied begint in september het nieuwe seizoen en dat belooft bij Bibelot veel moois. Met jaarlijks meer dan tweehonderd events komt iedere muziekliefhebber bij het Dordtse poppodium ruimschoots aan zijn trekken.

 

Bibelot Open Air

Het poppodium vierde 25 augustus de aftrap van het nieuwe muziekseizoen op spectaculaire wijze met de eerste editie van Bibelot Open Air, een gratis toegankelijk openluchtfestival op het Energieplein. De zeer diverse programmering, met optredens van onder andere BAZZOOKAS, Onheil, Switch Bones en Pip Blom, gaf het publiek een voorproefje van wat hen dit jaar allemaal te wachten staat. Bij Bibelot ontdek je namelijk alle hoeken van het muzikale spectrum.

 

Fanfare-punk & frisse reggae

Zo leidt september de bezoeker van de fanfare-punk van De Kift (1 september) en klassieke reggae meets hippe clubsounds van The Dubbeez (7 september), naar de swingende blues, folk en cajun van de Britse Chris Jagger (ja, inderdaad ‘de broer van’!) en zijn band The Rocking Kronies (21 september).

 

Indiepoppers en festivaltijgers opgelet!

Het eerste weekend van oktober is voor de indiepopliefhebbers, met een avondvullend programma van Daily Indie (5 oktober) vol bands die je volgens het online muziekplatform gezien móet hebben. Vervolgens zet de door festivalgangers geliefde groengemaskerde Dr. Lektroluv (13 oktober) de Power Stage volledig op zijn kop met zijn knallende elektro classics.

 

Op 19 oktober is het tijd voor een nieuwe editie van de unieke Bibelot-formule A Night Out With A Singer-songwriter. Deze keer trakteert Jaengu Macrooy als solo-artiest het publiek op een memorabele avond in uiterst intieme setting (denk: poefjes om in te ploffen en sfeervol kaarslicht).

 

Het stevigere werk

Is dit je toch allemaal echt wat te soft, laat je dan omverblazen door de Belgische Evil Invaders. Vorig jaar lieten ze als support act Bibelot al kennismaken met hun snoeiharde trash metal, op 11 november hebben ze de Power Stage volledig voor zichzelf.

 

Zoals gezegd: het is slechts een greep uit het immense aanbod van Bibelot. Elk weekend staan er wel vier à vijf muziekoptredens of dansfeesten in het Energiehuis geprogrammeerd. Verveeld thuis voor de buis hangen is dit jaar dus echt geen optie!  

 

Noordendijk 148

www.bibelot.net

Volgende

Nieuwe programmering Bibelot

4/7
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...