Terug naar overzicht  

Schouwburg Kunstmin

Theaterseizoen vol verrassingen

 

Tijdens het nieuwe theater- en concertseizoen van Kunstmin valt er veel te ontdekken. Woon een theaterconcert bij van Van Dik Hout met vrienden, kom met de hele familie naar de komische musical ‘Expeditie Eiland’ met Jelka van Houten en Ferry Doedens of geniet van de één na laatste cabaretshow van Tineke Schouten.

 

Met meer dan 250 programmaonderdelen en een rijk plusprogramma heeft het nieuwe seizoen van Kunstmin voor iedereen wat te bieden. Moeite met kiezen? Scroll dan eens langs voorstellingen die perfect passen bij een vriendinnenavondje, voorstellingen die zijn gebaseerd op een bestaand boek of waarin bekende tv-persoonlijkheden te zien zijn.

 

Highlights

Eén van de highlights van het nieuwe seizoen is de wereldberoemde musical Evita met René van Kooten en Brigitte Heitzer, die tien jaar geleden het tv-programma ‘Op zoek naar Evita’ won. Liefhebbers van klassieke opera kunnen zich vast verheugen op de nieuwe productie van het Charkov City Opera & Ballet.

 

In De Parelvissers brengen een groot live orkest, koor en ensemble Bizets meesterwerk met een internationale cast en in een zinderende enscenering tot leven.

 

Theatercolleges

Het aantal theatercolleges breidt dit jaar uit. Mr. Gerard Spong, Guido Weijers en andere bekende Nederlanders komen naar de schouwburg om maatschappelijke thema’s of wetenschap op een interessante en informatieve manier te belichten.

 

Laatste kans

Een aantal succesvoorstellingen van vorig seizoen gaat in reprise. Dus wie de revuevoorstelling Showponies van Alex Klaasen of het absurdistische, krankzinnige Wachtstumsschmerzen van Rundfunk heeft gemist, krijgt opnieuw de kans deze te zien.

 

Lokaal talent

Niet alleen gevestigde gezelschappen maar ook lokale talenten krijgen bij Kunstmin een podium. Het Stad & Regio-programma komt tot stand voor en door inwoners van de Drechtsteden. Een hoogtepunt dit jaar is muzikale kerstproductie De Notenkraker met meer dan 50 talenten uit de regio.

 

Kunstmin Pas

Met zo’n groot aanbod is het lastig een keuze te maken. Daarom introduceert Kunstmin voor bezoekers van klassieke concerten of toneel-/dansvoorstellingen in september de Kunstmin Pas. De pas geeft onbeperkt toegang tot voorstellingen binnen deze genres in de Kleine Zaal van Kunstmin en in Machine 3 van het Energiehuis. Ideaal, want op deze manier hoef je dus niet meer te kiezen.

 

Sint Jorisweg 76 (Schouwburg) & Noordendijk 148 (Energiehuis/ Machine 3) www.kunstmin.nl

Volgende

Start theaterseizoen

4/7
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...