6keer_212

6x winterterrassen

6keer_211
6keer - item 1
Centre Ville

Lees verder 

6keer - item 2
Post

Lees verder 

6keer - item 3
In de Klander Muelen

Lees verder 

6keer - item 4
Wijnbar Huis Roodenburch

Lees verder 

6keer - item 5
Art & Dining

Lees verder 

6keer - item 6
't Bevertje

Lees verder 


Centre Ville

Parijse allure op de Dordtse Visbrug

 

Al 23 jaar is grand café/brasserie Centre Ville op de hoek Voorstraat-Visbrug een begrip in Dordrecht. De grote, hoge ramen rondom het monumentale pand bieden passanten zicht op koffie drinkende stelletjes, lunchende zakenmannen, een oudere heer gebogen over de krant aan de leestafel of vriendinnen kletsend bij een glas wijn. Klassieke horecataferelen, maar op een of andere manier roept Centre Ville altijd meer dan andere plekken, de stijlvolle sfeer op van een Parijs grand café.

Het mooie bijbehorende terras op de Visbrug heeft al evenveel grandeur. De hoge serre heeft door haar uitnodigende karakter – de voorkant is geheel open– een bijzonder aantrekkingskracht. Hier flaneert het stadse leven in vol ornaat voorbij terwijl je van je drankje, lunch of diner geniet. Ongeacht het jaargetijde kun je er uiterst aangenaam buiten zitten, want naast zo goed als onzichtbare (infrarood) terrasverwarming beschikt het terras van Centre Ville over heuse vloerverwarming. Vlij er neer op een gure winterochtend met een cappuccino en een krantje, waan je aan een Franse avenueen ervaar zelf hoe heerlijk je buiten in de vrieskou kunt zitten.

 

Centre Ville | Voorstraat 345-347

www.cvdordrecht.nl

Volgende 


Post

Mediterrane Hollandse winter

Ook in de koudste maanden van het jaar waan je je bij restaurant/gastrobar Post in het zonnige zuiden. Eigenaren en chef-koks Edwin Roestenberg en Alex Verburg hebben een grote voorliefde voor het mediterrane leven en dat merk je bij Post aan alles: van het lekkers dat er op tafel wordt getoverd, tot de warme, zuidelijke ambiance die reikt tot buiten op het terras.

De helft van de elegante, langgerekte (33 meter!) zonneluifel is voorzien van terrasverwarming en omringt bezoekers tijdens druilerige Hollandse winters met Zuid-Europese behaaglijkheid. Vanaf het terras heb je door de grote glazen gevel mooi zicht op de bedrijvigheid in het restaurant. Het voormalige postkantoor bruist en er hangt een kosmopolitische vibe.

 

’s Avonds bieden de kaarsjes op de buitentafels onder de rode luifel een sfeervolle aanblik. Hier haal je met de heerlijke gerechten, luxe tapas, antipasti en de goede wijnen het zomerse gevoel weer helemaal terug. Bij Post leef je 365 dagen per jaar la dolce vita.

 

Post | Johan de Wittstraat 128

www.restaurantpost.nl 

Volgende 


In de Klander Muelen

Extra gezellig met regen

 

Al sinds 1976 is taveerne In de Klander Muelen een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Zowel binnen als buiten op het terras heerst er een gemoedelijke huiskamersfeer. Waar bezoekers vroeger, vóór de komst van terrasverwarmers, waarschijnlijk niet voor de lol in weer en wind buiten gingen zitten, doen ze dat vandaag de dag bij ‘de Klander’ juist wel. Weer of geen weer, het terras zit er altijd vol.

Glazen terrasschermen bieden gasten beschutting tegen de wind, en de zonneluifels weten de andere weersgoden succesvol buiten de deur te houden. Met terrasverwarmers en extra dekentjes voor de echte koukleumen kun je hier het hele jaar door buiten zitten. Bij regen is het extra gezellig, met op de luifel tikkende druppels die voor een knus kampeergevoel zorgen.

 

Het uitzicht vanaf het terras verveelt nooit: het zicht richting het Hof is ronduit pittoresk en vrijdags en zaterdags kijk je uit op de levendigheid van de weekmarkt op het Statenplein. Bij het vallen van de avond gloeit het warme licht vanuit het café door de kleine ruitjes naar buiten. Was hij nog in leven, dan zou Anton Pieck het tafereel à la minute vereeuwigen. 

 

In de Klander Muelen | Statenplein 149

www.klander.nl 

Volgende 


Huis Roodenburch

Verstilde wintertuin in het hart van de stad 

 

’s Zomers is de oude binnentuin van het statige Huis Roodenburch een groene oase, maar eigenlijk is het er in het najaar en de winter minstens zo fijn vertoeven. Daal binnen de imposante wenteltrap af, wandel door de oude wijnkelder en plots sta je in fluistertuin waar je de dwarrelende blaadjes bijna op de grond kunt horen vallen. Naarmate de herfst verder de tuin binnenkruipt en de bomen kaler worden, weet de najaarszon steeds verder bezit te nemen van het terras. De ideale plek voor een dampend bord pompoensoep of een donker biertje.

Eigenaresse Glenda van Deutekom: “Onze tuin is het hele jaar open. Tijdens de wintermaanden zal het terras niet dagelijks geopend zijn, maar als gasten toch graag buiten willen zitten, dan kan dat natuurlijk gewoon. Warme dekentjes liggen altijd klaar! Met Halloween en tijdens de kerstperiode willen we de tuin wel echt gebruiken voor typische winterse activiteiten. Kastanjes poffen, marshmallows roosteren. Ook zorgt de kok dan voor extra, winterse lekkernijen zoals warme apfelstrudel of een bord stevige erwtensoep.”

 

Stel jezelf daar voor, nippend aan een kruidige glühwein, kaarsen op tafel, lichtjes in de bomen, misschien knettert er wel een vuurkorfvuurtje terwijl om je heen de eerste sneeuwvlokken geruisloos voorbij zweven… Veel sprookjesachtiger kan een wintertuin niet worden.

 

Huis Roodenburch | Wijnstraat 153

www.huisroodenburch.nl

Volgende 


Art & Dining

Stijlvolle serre in museumtuin 

 

Onder de beschutting van een dicht bladerdak van platanen ligt de ruime serre en het terras van museumrestaurant Art & Dining. Gelukkig is het restaurant ook buiten museumtijden geopend, want dit is de plek in Dordrecht waar je je ook bij sneeuw, regen en razende storm comfortabel ‘binnen buiten’ waant. 

Als verlengde van het restaurant laat de verwarmde glazen serre gasten uitkijken over de prachtige tuin van het Dordrechts Museum. Het is alsof je er in de tuin zit, omringd door majestueuze bomen die als geduldige, ontzagwekkende wachters voor een van de oudste musea van Nederland staan, zes eeuwen Nederlandse schilderkunst bewakend. 

 

De serre zelf voelt als een orangerie, waar je tussen potten met kleine fruitbomen geniet van je kop koffie, lunch, borrel of diner. Het uitzicht is er ieder seizoen een feest: de herfst voorziet de tuin van een bontgekleurd bladerentapijt, Koning Winter zorgt voor imposante silhouetten van boomkronen die afsteken tegen winterse luchten – verstilde schoonheid zowel binnen als buiten de museummuren.

 

Voor wie de tuin te hard lonkt: wanneer het weer het toelaat, nodigen de haardvuurtjes op het aangrenzende terras je knetterend uit om met je warme drankje neer te strijken in de frisse buitenlucht. Binnen zitten kan altijd nog! 

 

Art & Dining | Museumstraat 38

www.art-dining.nl

Volgende 


't Bevertje

Wintersportsfeer rond eigen terrashaard

 

Bij ultieme winterse gezelligheid denken velen al snel aan Last Christmas-achtige chalets in de sneeuw. Hoog in de bergen? Welnee, je hoeft er het eiland niet eens voor af! Plof bij restaurant ’t Bevertje neer in de comfortabele zithoeken op het geheel uit hout opgetrokken, overdekte binnenterras. Elk van de knusse zitjes heeft een eigen terrashaard - alsof je in je eigen blokhutje rondom een haardvuurtje kruipt. Het zijn de historische foto’s van Dordrecht die je eraan herinneren dat je je hier niet op een Oostenrijkse alp, maar in het hart van Hollands oudste stad bevindt.

Vanaf het overdekte terras stap je de stadstuin in. Hier geniet je onder grote parasols met terrasverwarmers ook zonder kou te vatten van je borrel, high-tea, -wine, lunch of een uitgebreid diner. Kaarsjes op de tafels, een lichtsnoer door de bomen langs het hek, in de decembermaand verlichte kerstbomen in de tuin; eigenaresse Bianca Nijsen en dochter Linsey Verhey weten wel hoe ze sfeer moeten maken. Tip van een van de vaste gasten: de befaamde ossenhaas en kippenlevertjes schijnen in de frisse buitenlucht nóg lekkerder te smaken!

 

’t Bevertje | Johan de Wittstraat 49

www.restauranthetbevertje.nl

Naar top 


6keer

12/12
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...